Chutný kryštálový cukor

V slovenských domácnostiach patrí medzi obľúbené sladidlo sladký kryštálový cukor. S kryštálovým cukrom sa dá osladiť nie jedny dobré raňajky, obed alebo aj sladká večera. Tento typ cukru sa dá použiť aj na osladenie kávy, čaju alebo alko či nealko nápojov alebo osviežujúcich limonád. Využitie kryštálového cukru je teda naozaj veľmi všestranné. Cukor sa vyrába z cukrovej trstiny čo je približne dvojmetrová rastlina, ktorá sa zväčša pestuje v teplých oblastiach akými sú napríklad Brazília, Maurícius, India alebo neďaleké Španielsko. Svetová produkcia cukru dosahuje pritom až neuveriteľných 160 miliónov ton ročne, preto spotreba cukru vo svete je skutočne veľká. Pričom jeho spotreba každý rok stúpa čoraz viac a viac. Možno je to aj preto, že chuť a túžba na sladké sú podľa tradičnej čínskej medicíny, zapríčinené túžbou po materinskej láske.

krystalový cukr

Skladovanie kryštálového cukru

Kryštálový cukor sa odporúča skladovať na suchom a tmavšom mieste, aby sa v ňom netvorili nepríjemné väčšie či menšie hrudky. Výborným spôsobom je dať cukor, či už kryštálový, práškový alebo trstinový aj do cukorničiek, ktoré môžu byť navyše aj dekoračným kúskom vašej kuchyne a vy ich máte hneď po ruke. V obchodoch dostať najčastejšie kúpiť kryštálový cukor v jedno kilových baleniach a jeho cena býva zväčša dostupná a priaznivá pre všetkých.

Kryštálový cukor a jeho použitie

Kryštálový cukor sa dá použiť do všetkých druhov koláčov, plniek, sladkých jedál, jednoducho všade tam, kde chcete docieliť sladkú chuť jedla pre vaše chuťové poháriky. Kryštálový cukor je výborný pomocník napríklad aj pri ozdobení poháru, alebo ako super pomocník v kuchyni. Kryštálový cukor možno tiež použiť napríklad na odstránenie škvŕn alebo proti popáleninám na perách, keď ho jednoducho pritlačíte na postihnuté miesto na perách. Ďalej pomôže pri popálenom jazyku, stačí si pár zrniečok priložiť na popálené miesto na jazyku. Kryštálový cukor má využitie dokonca aj v alternatívnej kozmetike ako peeling, spolu s použitím olivového oleja. Jednoducho s kryštálovým cukrom sa dá experimentovať v kuchyni alebo aj mimo nej, fantázii sa rozhodne medze nekladú.

kostkový cukr

Kvalitný kryštálový cukor na naše stoly prináša spoločnosť, ktorú nájdete na internetovej stránke www.korunnycukor.sk. Korunný cukor sa venuje výrobe cukrov už niekoľko desaťročí a potrpí si na prvotriednej kvalite a výbornej chuti. http://www.virtualninemocnice.cz/priznak/porucha-chuti V ponuke tejto spoločnosti sa nachádza napríklad aj trstinový cukor, hnedý cukor, práškový cukor, BIO cukor, želírovací cukor, cukor vhodný na prípravu sirupov a taktiež aj ovocné cukry.